Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 21 2019
Senaste Nytt...

Stort intresse för Ragn-Sells elfordon i Oslo

foto: Ragn-Sells.
foto: Ragn-Sells.
Publicerad av
Christer Wiik - 05 jun 2018

”Highway to el”, så står det på Oslos första eldrivna återvinningsfordon som börjat rulla i city. Bakom miljöbesparingen står Ragn-Sells Norge som nu investerar i fler eldrivna fordon i form av traktorer och grävmaskiner som används på behandlingsanläggningarna i Osloområdet.

Som ett led i ett långsiktigt mål att i framtiden köra fossilfritt investerade Ragn-Sells Norge i sitt första eldrivna återvinningsfordon under våren. Fordonet, som rullar i Oslo, går under namnet ”Highway to el”. 

- Hittills har vi testat fordonet på uppdrag i centrala Oslo och den fungerar utmärkt. Bilen har just avslutat en obligatorisk period där enbart 50 procent av batteriet kan laddas så vi har ännu inte kunnat använda den på en fast rutt. Men det börjar vi med nu, säger Lars Gravdahl, som är logistikchef på Ragn-Sells Norge.

En annan anledning till att återvinningsfordonet ännu inte kunnat användas fullt ut är intresset för den.

- Den har varit med på mässor och liknande för att visa hur morgondagens fordon kan se ut. Det är jättekul att det är vi som står bakom den här investeringen.

- Förarna tycker att den fungerar väldigt bra, men upplever det lite konstigt att en lastbil kan gå så tyst. De får också mycket uppmärksamhet från folk på gatorna som tar bilder av den, säger Lars Gravdahl.  
Källa: Ragn-Sells

Annons

Annons