Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt...

Cind i logistiksamarbete med Jysk

Marcus Schelin, vd på Cind och Annika Löfgren, logistikchef Nord-Östra regionen på Jysk. Foto: Cind
Marcus Schelin, vd på Cind och Annika Löfgren, logistikchef Nord-Östra regionen på Jysk. Foto: Cind
Publicerad av
Christer Wiik - 16 maj 2018

Cind har på några få år reformerat skogsindustrin genom att med hjälp av avancerad bildbehandling automatiskt mäta volymen på timmertravar. Med tekniken gör skogsbolagen en betydande kostnadsbesparing samtidigt som tillgängligheten ökar. Nu tar Cind nästa steg och anpassar tekniken för att mäta volym och dimensioner av stycke- och pallgods. Projektet bedrivs tillsammans med Jysk i Jysks lokaler i Nässjö.

 - Vi är jätteglada att Jysk valt Cind som samarbetspartner inom ett så spännande och viktigt område som volymmätning. Vår teknik levererar precis det som branschen efterfrågar. Snabb, enkel mätning av volym som dessutom inte bromsar ner produktiviteten i terminalen eller på lagret. Jysk är den perfekta partnern ur flera perspektiv. Jysk har ett väl fungerade och digitaliserat flöde och man har dessutom en framåtlutad inställning som innebär att man hela tiden letar nya smartare vägar framåt för att effektivisera sin verksamhet, säger Marcus Schelin, vd på Cind.

 Tekniken innebär att logistikaktörer som exempelvis Jysk, men även transportörer, enkelt och snabbt kan säkerställa att godsets volym mäts på ett korrekt sätt oavsett godsets form och material. Genom att veta godsets volym kan flera fördelar erhållas. Ett exempel är att fyllnadsgraden i lastbilen ökar vilket leder till lägre fraktkostnader och minskad miljöpåverkan. För transportörer innebär tekniken också att man alltid kan debitera enligt korrekt fraktvikt där godsets volym blir en allt viktigare parameter. Fram tills nu mäts volymen till stor del manuellt med måttband eller inte alls. 

  - Jysk jobbar ständigt och målmedvetet med att effektivisera och optimera sin lagerhantering. Nyligen invigdes ett toppmodernt lager i Nässjö och att ytterligare förfina vår leveranskedja genom modern teknik känns helt rätt. Vi har stora förhoppningar på det här projektet, säger Annika Löfgren, logistikchef Nord-Östra regionen på Jysk.

 Projektet har påbörjats och redan i slutet av 2018 beräknas produkten vara klar för lansering. 

 

 

Annons