Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt...

Norska Widerøe hjälper Finnair att expandera

E190-E2 - WIDERØES nya jetplan är grönt och kommer upp på hastigheter över 850 kilometer i timmen. Foto: Flygbolaget WIDERØE
E190-E2 - WIDERØES nya jetplan är grönt och kommer upp på hastigheter över 850 kilometer i timmen. Foto: Flygbolaget WIDERØE
Publicerad av
Markku Björkman - 15 maj 2018

Flygbolaget Finnair fortsätter att växa, främst beroende på en stark trafikökning från öst. Nu har företaget utökat samarbetet med Widerøe i form av ett codeshare-avtal för att kunna nå nio nya destinationer i Norge.

Flygbolaget Finnair har öka sin kapacitet ännu mer i år än förra året, då flygbolaget ökade kapaciteten med 10 procent.

För att kunna ta emot alla resenärer som anländer till Helsingfors från Asien, måste företaget också utöka sin kapacitet från Helsingfors och vidare till europeiska destinationer.

Nu utökar Finnair sitt samarbete med norska Widerøe genom ett kodavtal, vilket innebär att Finnair-nätverket expanderar med nio nya destinationer i Norge. Rutterna flygs av Widerøe, men biljetterna förses även med en Finnair-kod så att resenärerna kan flyga också med en biljett som säljs av Finnair.

- Det här är inte minst bra nyheter för norska resenärer som nu får både mer och bättre förbindelser med våra 19 destinationer i Asien, våra sju linjer till Nordamerika och över hundra destinationer i Europa, säger Robert Lönnblad, skandinavisk chef för Finnair, i ett pressmeddelande.

- Norden ökar i popularitet, särskilt bland asiatiska resenärer, och Norge med sina historiska attraktioner och mäktiga landskap är ett populärt och exotiskt resmål för utländska turister, säger Lönnblad.

Förändringarna gör det möjligt för Finnairs passagerare att redan från och med 15 maj flyga via Oslo till Orsta-Volda, Leknes, Svolvær och Stokmarknes med Widerøe. 

Från Stokmarknes kan de flyga till Tromsø och Kirkenes, medan via Bergen kan de flyga till Molde, Kristiansund, Bodø, Tromsø och Billund i Danmark.

Widerøe-flyg från Helsingfors förses med Widerøe-kod.

Det utvidgade samarbetet innebär också att Finnairs två rutter från Helsingfors till Tromsø och Bergen också måste kodas som Widerøe-flygningar.

Kommersiell direktör Christian Skaug i Widerøe säger att distributionen ökar väsentligt när Finnairs kunder kan boka direkt på Widerøe-linjerna via det finska flygbolaget.

- Det nya samarbetet med Finnair ger oss en fantastisk möjlighet att stärka både vår egen position och inte minst den norska turistnäringen. Ett av våra viktigaste fokusområden är att ta med resten av världen till Lofoten, inklusive till norrskenet, som också är mycket populärt, säger Christian Skaug, kommersiell chef för Widerøe.

Källa: Finnair

Annons