Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt...

Circle K storsatsar på uthyrning av elhybridbilar

Med start i maj levereras de nya elhybridhyrbilarna till cirka 90 Circle K-stationer runt om i Sverige. Foto: Toyota
Med start i maj levereras de nya elhybridhyrbilarna till cirka 90 Circle K-stationer runt om i Sverige. Foto: Toyota
Publicerad av
Christer Wiik - 14 maj 2018

Circle K meddelar att bolaget nu har beställt nära 400 elhybridbilar i fyra storlekar från Toyota för att möta den ökade efterfrågan på mer klimatvänliga alternativ för de som hyr bil. Med start i maj levereras de nya hyrbilarna till cirka 90 Circle K-stationer runt om i Sverige.

Från maj och framåt kommer elhybridbilar i fyra storlekar att levereras till Circle K-stationer runt om i hela landet. Bilmärket är Toyota och elhybridbilarna kommer i modellerna Toyota Yaris, Toyota Auris, Toyota Auris Touring Sports och Toyota RAV4 – som även finns med 4WD. Samtliga bilar har automatväxel.

De nya bilarna är så kallade sladdlösa elhybrider, som laddas under färd. I dessa elhybridbilar samverkar en bensinmotor med en eller två elmotorer som är kopplade till ett batteri. Hybridsystemet kapar bränsletoppen när du accelererar och förbättrar på så sätt bilens bränsleeffektivitet. Med lägre bränsleförbrukning minskar utsläppen – samtidigt som prislappen för att hyra bil blir lägre, eftersom mindre drivmedel förbrukas.

– Circle K jobbar på flera sätt för att göra det enklare för våra kunder att göra klimatsmarta val, bland annat med förnybara drivmedel. Nu tar vi nästa steg och gör det ännu smidigare för de som redan väljer att hyra bil, att göra ännu större insatser för miljön. De nya elhybridbilarna är ett smart val för både plånboken och klimatet, säger Niclas Lundberg, Manager Car Rental & Car Wash Circle K Sverige.

 

 

 

 

Annons