Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, dec, 12 2018
Senaste Nytt...

Scanias ägare till marknaden: "Gör er redo"

Fredrik Sandberg/TT: Scanias ägare Volkswagen öppnar för en börsnotering av lastbilsföretaget inom ett års tid. Arkivbild.
Fredrik Sandberg/TT: Scanias ägare Volkswagen öppnar för en börsnotering av lastbilsföretaget inom ett års tid. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 16 apr 2018

Den tyska fordonstillverkaren Volkswagen, ägare till lastbilsföretaget Scania och MAN, säger att bolaget kan komma att börsnotera sin lastbilsdivision i ett försök att expandera verksamheten.

Vi vill att kapitalmarknaden gör sig redo de kommande tolv månaderna. En börsnotering är ett av alternativen, sade Volkswagens lastbilschef Andreas Renschler under måndagen.

I förra veckan tydliggjorde Volkswagenledningen att man planerar för att göra lastbilsdivisionen redo för kapitalmarknaden. Exakt vad som händer sedan är mer oklart, men en åternotering av lastbilarna till aktiebörsen ligger i korten.

Enligt den tyska tidningen Der Spiegels källa skulle en försäljning av 25 procent av aktierna vara aktuellt, till ett pris av 6–7 miljarder euro. Resten skulle VW behålla.

VW:s lastbilschef Andreas Renschler säger dock att det finns andra vägar för att nå kapitalmarknaden.

Det går även att återfinansiera verksamheten genom att utfärda obligationslån.

Annons