Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, mar, 20 2019
Senaste Nytt...

Finnair flyger allt fler kineser till Finland

Publicerad av
Markku Björkman - 07 mar 2018

Allt fler kineser flyger till Finland, även med Finnair. Ökningen kan bero på delvis den stärkta ekonomin i Kina, delvis på Finnairs utökade flygrutterna mellan Finland och Kina och satsningar på turismen. I januari utfärdades flest antal visum någonsin till kinesiska turister som vill resa till Finland.

- Vi är väldigt nöjda nu när vi har utökat vårt växande nät av linjer till Kina med tillägg av Nanjing, vår sjunde större destination i Kina, säger Juha Järvinen, handelschef på Finnair.

Finnair håller på att bli snabbt en av de största och mest aktiva europeiska transportörerna som verkar mellan Europa och Kina. Nästa år kommer också att markera en mycket viktig milstolpe i Finnairs historia, eftersom företaget kommer att fira 30-årsjubileet för starten av Finnairs flygningar till Peking och Kina.

- Ökningen av beviljade visum under årets första månad är nästan 45 procent jämfört med januari i fjol, skriver Lännen Media

Hittills i år har det beviljats 10 000 visum till kinesiska resenärer då motsvarande siffra på hela fjolåret var 34 000.

Finland har fått en del synlighet i Kinesisk media i och med presidentens besök och, förstås, pandorna Lumi och Pyry.

Källa: HBL

Annons

Annons