Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Ystad Hamn mötte Polens sjöfartsdepartement

Björn Boström, th, mötte i Warszawa Polens vice sjöfartsminister Grzegorz Witkowski, bordets kortända. Foto: Ystad Hamn
Björn Boström, th, mötte i Warszawa Polens vice sjöfartsminister Grzegorz Witkowski, bordets kortända. Foto: Ystad Hamn
Publicerad av
Christer Wiik - 26 feb 2018

Ystad Hamn är ”en av Polens största hamnar utanför Polen”. Med anledning av hamnens betydelse för vårt grannland i söder mötte nyligen Ystad Hamns VD Björn Boström Polens vice sjöfartsminister Grzegorz Witkowski i Warszawa. På agendan stod bland annat Ystad Hamns investeringsplaner och utvecklingsmöjligheterna för den viktiga färjeleden över Östersjön.

I Sverige är Ystad Hamn störst på färjetrafik till Polen, med över 2 000 färjeanlöp årligen. Under de senaste åren har dessutom Polentrafiken stadigt ökat och väntas fortsätta växa även framöver. Rederiet Polferries, som också fanns representerat vid mötet, bygger nya och större fartyg och det första ska sättas in på linjen Ystad – Świnoujście 2020/2021. Då kommer Ystad Hamns två nya färjelägen med kapacitet att ta emot större fartyg också att stå färdiga.

"Polen och de polska rederierna är väldigt viktiga för oss idag och kommer bara att bli viktigare ju mer trafiken ökar. Ekonomin i landet växer stadigt och Polen är att räkna med, både som handelspartner och som semesterdestination för svenskar, samtidigt som fler och fler polska turister besöker Sverige”, säger Björn Boström, och fortsätter: ”Vi har tagit stora steg framåt i utvecklingen av färjelinjen mellan Ystad och Świnoujście, mycket tack vare våra goda kontakter med polska politiker och aktörer.”

”Mötet med Polens vice sjöfartsminister är ytterligare en bekräftelse på den goda relation vi har med några av våra viktigaste partners, och visar att också Polen ser Ystad Hamn som en viktig aktör. Vi ser framtiden an med stor tillförsikt”, avslutar Björn Boström.

 

Annons

Annons

Annons