Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jan, 19 2019
Senaste Nytt...

Logistik & Transport 2018: ”Kan bli tidernas starkaste mässa”

Foto: Svenska Mässan
Foto: Svenska Mässan
Publicerad av
Christer Wiik - 13 feb 2018

”Branschen växer så det knakar – och vi upplever ett enormt tryck!” Det säger Jan Nilsson, affärsansvarig för Logistik & Transport, som planerar för alla tiders rekordmässa i november.

Nya samarbetspartners har slutit upp och den bokade monterytan är redan idag dubbelt så stor som slutsiffran för fjolårets mässa. Nya logistiklösningar och transportkoncept som förarlösa fordon och truckar står i fokus för Logistik & Transport på Svenska Mässan 5–7 november.
– Utvecklingen är intensiv och det händer väldigt mycket just nu, säger Jan Nilsson, som bl a glädjer sig åt att alla större truckleverantörer visar hela sitt produktsortiment på årets mässa.

De senaste två åren har Logistik & Transport vuxit oerhört kraftigt.
– Vi har ökat med 40 procent på utställarsidan och 50 procent på besökarsidan. Det speglar samtidigt den starka tillväxten i branschen, menar Jan Nilsson.

– Dessutom har vi satsat på konferenssidan och fått en väldigt positiv respons. I fjol ökade antalet konferensdeltagare med 32 procent.

Precis som vid fjolårets konferens, då åtta av elva spår var på engelska, blir det även i år ett stort internationellt inslag. De första programpunkterna läggs ut på Logistik & Transports hemsida i mars och fylls på till slutet av maj, då programmet blir komplett. Redan nu är det klart att Volvos koncernchef Martin Lundstedt öppnar konferensen. Bland övriga talare märks Stenas Lines VD Niclas Mårtensson.

Mycket talar för att årets Logistik & Transport blir den starkaste hittills. Suget är enormt: med drygt åtta månader kvar är den bokade monterytan redan dubbelt så stor som totalsiffran för förra årets mässa.
– Vi räknar med uppemot 200 utställare om trenden håller i sig, säger Jan.

Mötesplatsens tre partners – Stena Line, Logicenters och CeMAT – har alla valt att fortsätta samarbetet även 2018. Det stora intresset har också genererat en rad nya och förnyade samarbeten, bl a med Näringslivets Transportråd, Transportindustriförbundet, Maritimt Forum, Chalmers, Tankesmedjan Fores, Plan International och D-Congress.
Källa: Svenska Mässan

Annons