Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt...

Nu rullar MatHems nya elbil

MatHems nya ellastbil. Foto: MatHem
MatHems nya ellastbil. Foto: MatHem
Publicerad av
Christer Wiik - 11 jan 2018

Nu står det klart att MatHem.se blir en av de första aktörerna i Europa att leverera matvaror med en 3,5 ton lätt lastbil som går på 100 procent eldrift. Bilen är dessutom utrustad med solceller på taket för att ladda bilens batterier.

Det är ett samarbete mellan MatHem, Volkswagen, AL-KO, ABT och Carlsen-Baltic som gjort det möjligt att producera bilen som drivs uteslutande på elektricitet. Den 12 januari börjar den nya bilen att rulla ute på vägarna; fullastad med matvaror till en mängd hushåll. MatHem är stolta över att deras kunder handlar i snitt 25 procent ekologiskt, vilket är tre gånger mer än snittet för svenska matbutiker.

– Mat på nätet är en fort växande bransch. Vi har redan fler än 230 bilar, och det är oerhört viktigt att vi gör vårt bästa för miljön, säger Tomas Kull, grundare och vd på MatHem.se.

Eftersom MatHem alltid levererar sina livsmedel i en obruten kyl- och fryskedja är det även viktigt att bilens skåp lever upp till kraven för vad en kylbil ska klara.

– Vi är bland de första matleverantörerna i Europa, eller kanske till och med världen, att ta fram en lätt lastbil i 3,5 tons-klassen som drivs av elektricitet både i motor och i kylutrymme, berättar Tomas Kull. Det känns bra att vi tagit fram en elbil som har jämförbara lastmöjligheter med en vanlig lätt lastbil. Dessutom är den ergonomisk tack vare sin låga instegshöjd i skåp och hytt.

 

Annons

Annons