Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

”Förenklade regler för drönare välkomnas”

Fredrik Sand, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare. Foto: Stockholms Handelkammare
Fredrik Sand, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare. Foto: Stockholms Handelkammare
Publicerad av
Christer Wiik - 27 dec 2017

Transportstyrelsen har tagit fram nya och enklare regler för drönare. Stockholms Handelskammare välkomnar förändringen. "Att man öppnar för att det ska bli enklare att använda drönare är positivt för många företag. Säkerheten ska komma främst, men på ett område med snabb teknikutveckling är det dock viktigt att regelverken hänger med", säger Fredrik Sand, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare. 

Transportstyrelsen hänvisar till att nya reglerna behövs för att främja den svenska teknikutvecklingen, göra luftrummet säkrare och minska onödiga stängningar av kontrollzoner. Det är i linje med Handelskammarens förslag i rapporten ”Släppa fram drönarna” från 2015. Drönartekniken och drönartjänster utvecklas nu snabbt. Med ett ändamålsenligt regelverk kan Sverige hävda sig i den internationella konkurrensen.

– Vi är mycket positiva till att man anpassar reglerna efter de behov och önskemål som finns hos så väl privatpersoner som företag. För många företag är drönare ett viktigt arbetsverktyg och det är givetvis värdefullt om man kan minska osäkerheten och göra reglerna mer förutsägbara, säger Fredrik Sand.

 

Annons

Annons

Annons