Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Infrastrukturministern på plats hos IMO i London

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Jann Lipka / Regeringskansliet
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Jann Lipka / Regeringskansliet
Publicerad av
Christer Wiik - 28 nov 2017

Den 28 november medverkar infrastrukturminister Tomas Eneroth i generalförsamlingen i FN:s sjöfartsorganisation IMO (International Maritime Organization) i London. Infrastrukturministern deltar där för att främja Sveriges kandidatur till IMO:s råd, det verkställande organet inom IMO. Det skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

– 90 procent av all svensk utrikeshandel transporteras sjövägen och Sverige har ett intresse av att säkerställa att de fartyg som trafikerar våra vatten har en godtagbar miniminivå avseende säkerhet och miljöskydd. Genom vårt deltagande i rådet har Sverige möjlighet att påverka hur IMO styrs, dess budget och strategiska inriktning. Det är därför viktigt att Sverige får fortsätta delta i IMO:s råd. Vi vill fortsätta driva arbetet för en ökad sjösäkerhet och minskad miljö- och klimatpåverkan från sjöfarten, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

IMO:s huvudsakliga arbete handlar om åtgärder för att höja sjösäkerheten, stärka sjöfartsskyddet, förenka för sjöfarten samt skydda den marina miljön. Även sjöfartens roll för att nå klimatmålen är en viktig fråga för organisationen. 

Sverige har i princip varit medlem i IMO sedan organisationen grundades och deltar aktivt i dess arbete. Sverige är även värdstat för IMO:s sjöfartsuniversitet, WMU (World Maritime University) i Malmö. 

Annons

Annons

Annons