Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt...

Northvolt startar personalrekryteringen 2019

Ska bli Europas ledande tillverkare av litiumjonbatterier

Martin Anderlind, Försäljnings- och marknadschef på Northvolt. Foto: Skellefteå.se
Martin Anderlind, Försäljnings- och marknadschef på Northvolt. Foto: Skellefteå.se
Publicerad av
Peter Höök - 13 nov 2017

Hösten 2019 räknar Northvolt med att börja rekrytera personal till batterifabriken i Skellefteå. Det var ett av budskapen när företagets marknadschef Martin Anderlind besökte Morgonmötet på The Great Northern, anordnat av Näringslivskontoret i Skellefteå.

Det har snart gått en månad sedan beskedet om att Skellefteå får den största industrisatsningen i modern svensk historia och frågorna är många. Hur ska Northvolt lösa finansieringen? Är det här verkligen framtiden? När börjar de bygga fabriken och rekrytera folk? Vilka kompetenser kommer att krävas och vem kommer att vilja köpa batterierna?

Intresset var stort med drygt 300 personer som hade sökt sig till näringslivskontorets återkommande morgonmöte. Med råge nytt rekord kunde näringslivschefen Bengt Ivansson konstatera.

Martin Anderlind informerade om historien bakom Northvolt, om hur dess grundare Peter Carlsson under sin tid på Tesla insåg vilket enormt behov det finns av batterier för att klara den framtida efterfrågan – men att de måste bli miljövänligare och betydligt billigare. Om visionen om att bli Europas ledande tillverkare av litiumjonbatterier. Han förklarar vad det var som fick dem att välja Skellefteå, men framför allt vad som händer nu och framöver:

– Nu vill ni sätta igång – det vill vi också. Jag vill inte att det ska kännas som ett vakuum, men nu är det viktigt för oss att komma vidare med planering och bygglov och inte minst miljöprövningen.

Annons

Annons