Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt...

Så förändrar den digitala handeln framtidens butiker

Foto: Martin Stråmo
Foto: Martin Stråmo
Publicerad av
Christer Wiik - 13 nov 2017

Hushållens konsumtion ökar, meddelade Statistiska Centralbyrån i september. Men var kommer du som kund handla framöver? Ulf Johansson, professor i marknadsföring på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, berättar mer om hur konsumtionsmönster och handelsplatser kommer förändras till följd av digitaliseringen, under Ekonomihögskolans egen jubileumsföreläsning.

- Jag kommer bland annat berätta om en ny form av handelsplats som kommer att dyka upp framöver, säger Ulf Johansson, som utöver att bedriva forskning i marknadsföring vid Ekonomihögskolan även arbetar som föreståndare för Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet.

Ulf Johansson, som delvis forskar på innovationsarbete inom detaljhandeln och om utveckling av nya affärsmodeller, kommer presentera olika scenarier för hur och var konsumtionen kommer ske i framtiden och hur digitaliseringen kommer påverka kunder och handlare. 

Föreläsningen "Hur ser framtidens butik ut? Digitaliserad handel förändrar både varuflödet och kundmötet" ges onsdagen den 15 november på Holger Crafoords Ekonomicentrum, Lund.

Föreläsningen är en del av den populärvetenskapliga seminarieserien "Ekonomihögskolan gör skillnad", där forskare vid Ekonomihögskolan delar med sig av sin kunskap och expertis inom ett aktuellt ämne. Seminarierna vänder sig till alla som är intresserade av samhällsekonomiska utmaningar och möjligheter.
Seminarieserien ”Ekonomihögskolan gör skillnad” är även en del av Lunds universitets 350-årsjubileum.
Källa: Lunds universitet

Annons

Annons