Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 25 2018
Senaste Nytt...

Alstom:´”Vi har byggt höghastighetståg i 35 år – vi kan det här”

Maria Parent, kommunikationschef på Alstom i Sverige, vid företagets monter på Elmia Nordic Rail. Foto: Christer Wiik
Maria Parent, kommunikationschef på Alstom i Sverige, vid företagets monter på Elmia Nordic Rail. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 11 okt 2017

I Sverige är franska Alstom kanske mest känt för sina regionaltåg. På Elmia Nordic Rail vill företaget visa på bredden i sin verksamhet inom infrastruktur för spårvagn, tunnelbana och järnväg. Och, inte minst, den specialkompetens som finns inom höghastighetsjärnvägar.
”Vi har byggt höghastighetståg i 35 år – vi kan det här”, säger Maria Parent, kommunikationschef på Alstom i Sverige, på plats på Elmia Nordic Rail”

– Här i Sverige trycker vi mycket på höghastighetsjärnvägen, som vi gärna vill bygga. Det står och väger bland politikerna, även om alla är överens om att underhållet är eftersatt, säger Maria Parent och fortsätter:
– Får vi bygga, kan vi bygga. Och då vill vi bygga för 320+ km/h. Med vår långa erfarenhet är vi en av de bästa aktörerna i världen på höghastighetsjärnväg.
Tack vare det franska järnvägsnätet LGV och höghastighetståget TGV har Alstom definierat hur en höghastighetsjärnväg ska se ut. Alstom står dessutom bakom bland annat den nya linjen mellan Paris och Bordeaux samt planerna på en höghastighetsjärnväg i nordvästra USA.
– Järnvägsindustrin kan det här och vi står redo med både kunskap och erfarenhet. Nu behöver bara politikerna komma loss och bygga för framtiden, säger Maria Parent.

 

Annons

Annons