Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt...

Ny sensorteknologi blir en del av Wärtsiläs produktportfölj

Integrerat navigationssystem på kommandobryggan på ett Offshore servicefartyg. Wikifoto: Raytheon Anschütz
Integrerat navigationssystem på kommandobryggan på ett Offshore servicefartyg. Wikifoto: Raytheon Anschütz
Publicerad av
Markku Björkman - 10 okt 2017

Wärtsilä fortsätter att köpa upp bolag och stärka sitt kunnande. Nu handlar det om ett bolag som utvecklat en unik sensorteknologi.

Sensorer som ser till att fartyg undviker kollisioner eller att besättningen kan bedöma avstånd och position och kontrollera fartyget är en del av den sensorteknologi som företaget Guidance Marine utvecklat.

Nu blir sensorteknologin en del av Wärtsiläs produktportfölj. Wärtsilä köper nämligen det privatägda brittiska företaget Guidance Marine, med verksamhet i Storbritannien, USA och Singapore. 

Guidance Marine är teknologietta inom den marina industrin vad gäller sensorlösningar relaterade till så kallad dynamisk positionering. 

– Guidance Marines kunnande inkluderar sofistikerade sensorer för att bestämma position och system för att med stor precision kontrollera fartyg. Det är fråga om teknologi som kompletterar vår radar-, navigations- och dynamiska positioneringsteknologi. Tillsammans kommer vi att utveckla lösningar som tar shippingen till en ny nivå av effektivitet, säger Maik Stoevhase, direktör inom Wärtsilä Marine Solutions, med ansvar för automation-, navigation- och kommunikation. 

Gudance Marine grundades 1991. Företaget omsatte sju miljoner euro i fjol. Antalet anställda är cirka 50.

Källa: FNB

 

 

 

Annons

Annons