Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 25 2018
Senaste Nytt...

OKQ8 rustar station i Västberga med solceller

Säljchef Martin Garmstedt på OKQ8 Västberga står på stationens tak där solcellsanläggningen är installerad. Foto: OKQ8
Säljchef Martin Garmstedt på OKQ8 Västberga står på stationens tak där solcellsanläggningen är installerad. Foto: OKQ8
Publicerad av
Jessica Nejman - 09 okt 2017

OKQ8 Scandinavia rustar stationen i Västberga utanför Stockholm, som får Sveriges största solcellsanläggning som installerats på en drivmedelsstation, skriver företaget.

– Det känns fantastiskt att vår station i Västberga får den största solcellsanläggningen som någonsin blivit installerad på en drivmedelsstation i Sverige. Det är ett är steg mot ett mer hållbart energisystem och går i linje med vårt hållbara arbete. Solcellerna kommer att stå för ungefär 10 procent av stationens elbehov, säger Niklas Sundberg, Försäljningschef på OKQ8 Scandinavia.

I dagsläget har företaget åtta så kallade hållbara stationer runt om i Sverige. Ambitionen är att dessa stationer ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan, och att de ska göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Under september tar OKQ8 Västberga ett steg mot att minska sin elförbrukning när 232 stycken solcellsmoduler, varje modul på 300 W, installeras. Totalt kommer effekten av solcellsinstallationen gå upp i 69,6 kW, vilket motsvarar 65 000 kWh.

Installationen utförs av Solkompaniet

– Vi är mycket glada över att OKQ8 Scandinavia väljer att satsa på solceller på flera av sina drivmedelstationer. De har platta tak och stationerna har en förbrukning dagtid som matchar solelen väldigt bra. Anläggningen i Västberga syns dessutom bra från E4:an vilket gör att tusentals människor varje dag blir uppmärksammade på att solceller fungerar utmärkt i Sverige, säger Johan Öhnell, ordförande i Solkompaniet.

Annons

Annons