Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 20 2018
Senaste Nytt...

Bergsalagruppen tecknar logistikavtal med Aditro Logistics

Foto: Aditro Logistics
Foto: Aditro Logistics
Publicerad av
Christer Wiik - 13 sep 2017

En av Sveriges största 3PL-aktörer, Aditro Logistics AB, meddelar att bolaget har tecknat avtal med Bergsalagruppen om en outsourcing av sin logistik. Bergsalagruppen är en bolagsgrupp verksamma inom leksaker, spel och hemelektronik.

Bergsalagruppen har efter en lång analys och utvärderingsprocess tagit beslutet att ta hjälp av Aditro Logistics för att konsolidera logistiken för sina bolag. Varorna för bolagen i gruppen kommer nu successivt att flytta in i Aditro Logistics lager på Viared utanför Borås.

-Det är väldigt kul att bli anförtrodd som partner åt Bergsala i ett sånt här viktigt strategiskt beslut och projekt. Bergsala är ett anrikt bolag med ett starkt varumärke och imponerande historia, och vi är väldigt glada över deras beslut. Bolaget passar väl in hos oss och förstärker oss ytterligare inom leksaker samt spel. Vi är säkra på att vi kommer få ett långt och lyckosamt samarbete, säger Johannes Gussander, VD Aditro Logistics

-Det har varit en spännande och väl utförd upphandling och jag är väldigt stolt över teamet i projektet. Nu är första steget att säkra en effektiv flytt och uppstart av kunden, säger Lars Nordlander, CMO på Aditro Logistics

-Vi har under en tid genomfört en djuplodad analys för att få en effektiv och framtidssäkrad logistik för alla våra bolag. Vi landade i att en 3PL-lösning var rätt för oss och genomförde därefter en bred upphandling av tjänsterna. Syftet var att både säkerställa kvalitet samt kostnadseffektivitet och att samtidigt garantera att vi får en partner för framtiden. Efter en längre utvärderingsprocess har vi nu valt Aditro Logistics som leverantör, vilket känns som ett helrätt val för oss, säger Owe Bergsten på Bergsalagruppen.