Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt...

Nordens största LNG-terminal klar

Torneås nya LNG-terminal kommer att förse ett lokalt stålverk med naturgas och lokala industrier och andra kunder i regionen med LNG. Foto: Wärtsilä
Torneås nya LNG-terminal kommer att förse ett lokalt stålverk med naturgas och lokala industrier och andra kunder i regionen med LNG. Foto: Wärtsilä
Publicerad av
Markku Björkman - 31 aug 2017

Wärtsilä har färdigställt sin första LNG-terminal, Manga LNG-terminalen i Torneå i Finland vid den svensk – finska gränsen mittemot Haparanda.

Terminalen också är den största i sitt slag i Norden. Första LNG-leveransen beräknas anlända i november.

Det mekaniska arbetet slutfördes den 18 augusti – och i och med det här har Wärtsilä nått en viktig milstolpe i EPC-kontraktet (Engineering, Procurement, Construction) för terminalen, berättar tidningen Vasabladet.

Wärtsilä levererade terminalen som en helhetslösning, vilket inkluderar anläggningar för lossning av LNG från fartyg, fartyg av LNG, lastning av LNG-tankbilar, fartygsbunkring, förgasning och distribution av naturgas till det lokala nätverket.

EPC-leveransen kompletteras med ett underhållskontrakt på tio år, enligt vilket Wärtsilä tillhandahåller de tjänster som behövs för drift av terminalen.

LNG-terminalen i Torneå har en tank med en volym på 50 000 kubikmeter.

När den är i kommersiell drift från och med mitten av nästa år ska den förse ett lokalt stålverk med naturgas och lokala indstrier och andra kunder i regionen med LNG. Terminalen kommer att spela en viktig roll i regionen för att stimulera industriföretagens tillväxt och minska deras koldioxidavtryck, sägs det i ett pressmeddelande från Wärtsilä.

 

 

 

 

Annons

Annons