Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 26 2019
Senaste Nytt...

Atrans lätta släpvagn gör entré på MITTIA-mässan i Ljusdal

Foto: Atrans
Foto: Atrans
Publicerad av
Christer Wiik - 18 aug 2017

Företaget Atrans går från kris till att idag nyanställa runt tio personer och bolaget ser positivt på framtiden. Aluminium och rostfritt stål, därtill kvalificerade hållbarhetsberäkningar är hemligheten, enligt Atrans. Den lättare släpvagnen som nu visas upp för första gången på skogstransportmässan Mittia i Ljusdal innebär ett tekniksprång på området. Atrans utmanar härmed branschen inom flistransporter, skriver Atrans i ett pressmeddelande.

På sex månader från idé till produkt har Atrans, inom finska koncernen Närko AB, utvecklat släpvagnen. Det har skett i nära samarbete med Sveriges teknikkonsultbolag inom fordonsutveckling, Närkos utvecklingsavdelning och sex leverantörer. 
– Gensvaret från branschen har varit enormt. Vi har redan sålt hela höstens produktion. Vår satsning pekar på behovet av nytänkande inom branschen för flispåbyggnationer, säger Jens Alexandersson, ny vd på Atrans sedan årsskiftet.

Resultatet ger större volym och lägre vikt på Atrans släpvagnar och påbyggnationer för lastbilar, jämfört med konkurrenterna. Med de nya produkterna kan åkerierna öka sin lastvolym med cirka sex procent jämfört med branschen i övrigt. Det innebär cirka 800 kilo mer vid varje lasttillfälle.

– Genom att välja aluminium och rostfritt stål blir produkterna nästan underhållsfria för kunderna. Idag limmar och bultar vi ihop materialen som övrig fordonsindustri. Det går snabbare och ger stabilare konstruktioner. Vi förlänger dessutom garantin från ett till tre år, säger Jens Alexandersson.

 

 

 

 

Annons

Annons

Annons