Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2018
Senaste Nytt...

Cleantech Invest investerar i Swap.com

Foto: Cleantech Invest
Foto: Cleantech Invest
Publicerad av
Christer Wiik - 08 aug 2017

Cleantech Invest deltar med ett garantiåtagande på 1,5 miljoner euro i ett konsortium som stödjer Swap.com’s kommande investeringsrunda. Swap.com är störst inom komissionsbaserad handel med begagnade varor.

Cleantech Invest vd Alexander Lidgren kommenterar:
- Swap.com är en lysande stjärna inom den cirkulära ekonomin. Det är en av våra första investeringar och en iögonfallande tillväxtresa har gjort dem till en ledande online-butik för begagnade varor på den mycket tävlingsinriktade Amerikanska marknaden. Vi ser bolaget som en stark IPO-kandidat med potential till exceptionell värdetillväxt och att utöka ägarkretsen genom en private placement stärker möjligheterna att nå det målet.

Swap.com i korthet:
Företaget strävar efter att omdefiniera hur vi handlar med begagnade varor genom att göra processen att köpa och sälja mer användarvänlig, säker och vinstgenererande. Att handla på Swap.com är ett sätt att minska sopberget genom att se till att använda kläder och andra varor inte slängs på soptippen. Genom att erbjuda kläder, tillbehör, leksaker och spel för barn, kvinnor, och män, är Swap.com en one-stop shop för hela familjen. Swap.com finns i Chicago och Bolingbrook, Illinois och är det amerikanska dotterbolaget till Swap Services Oy (tidigare Netcycler Oy), ett internationellt företag baserat i Helsingfors, Finland.

Cleantech Invest i korthet:
Cleantech Invest är en Nordisk accelerator med investeringar i tillväxtbolag som löser globala utmaningar. Företaget äger innehav i portföljbolag inom energi och resurseffektivitet samt decentraliserad förnyelsebar energi i Finland, Sverige och Berlin. I företagets ledning finns bolagsbyggare och investerare som i över tio år varit aktiva inom cleantechområdet.

Annons

Annons