Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

Scania Growth Capital investerar i digital speditör

Foto: Scania Growth Capital
Foto: Scania Growth Capital
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 jul 2017

Scania Growth Capital tillkännager sin andra investering i sennder, ett digitalt speditionsföretag baserat i Berlin. Sennder tillhandahåller mjukvara för digitalisering av fraktförmedlingsorder och därmed ökad effektivitet och minskade kostnader.

Genom digitala lösningar automatiseras och effektiviseras transportbranschens ofta manuella och pappersbaserade administration, samtidigt som transparensen ökar. Lösningen bygger på sennders egen mjukvaruplattform som ger direkt tillgång till priser, live-spårning, anpassade rapporter och automatiska larm genom API-integrering med transportörers och fraktköpares befintliga system. Plattformen omfattar mobilappar för förarna, verktyg för åkerier att hantera sin fordonsflotta och logistikhanteringslösningar för fraktköpare.

– Digitalisering är en av de starkaste förändringskrafterna inom ekosystemet för transport och logistik. Investeringen i sennder ligger i linje med vår strategiska inriktning och vår satsning på att hjälpa kunderna att digitalisera sin affär och verksamhet, säger Daniel Wedberg, chef för Corporate Management and Venture Business på Scania.

– Scanias kunskap, nätverk och fokus på digitalisering gör att vi passar perfekt ihop. Med deras stöd kommer vi att kunna snabba på vår tillväxt och expandera ytterligare i Europa, med målsättningen att erbjuda branschens mest kundorienterade och effektiva tjänst, säger David Nothacker, medgrundare och VD för sennder.

Från huvudkontoret i Berlin har man byggt upp en kundbas som omfattar några av världens e-handelsjättar. Med hjälp av en virtuellt sammankopplad fordonspark spridd över Europa, med alltifrån små skåpbilar till 40-tons lastbilar, erbjuder sennder både budbils- och lastbilstransporter.

Annons

Annons