Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 25 2018
Senaste Nytt...

Seminarium om cirkulär ekonomi i Almedalen

Foto: DHL
Foto: DHL
Publicerad av
Christer Wiik - 06 jul 2017

I Almedalen ska nu företrädare från DHL tillsammans med andra branschföreträdare diskutera cirkulär ekonomi. Bland paneldeltagarna finns Karin Stenmar, Hållbarhetschef på Folksam och Jonas Carlehed, Hållbarhetschef på IKEA samt DHL Freights Miljö- och Kvalitetsspecialist, Maria Nilsson Öhman. Maria Nilsson Öhman kommer att berätta om DHLs roll i kretsloppet där kasserade och skadade produkter får nytt liv och därmed minskar allas vår resursförbrukning. 

Sedan 2016 samarbetar DHL Freight med Godsinlösen vad gäller skadat gods. Samarbetet har präglats av transparens och hållbarhet, nu undersöks möjligheterna att utöka samarbetet ytterligare. Genom en affärsmodell som gynnar alla inblandade och inte minst miljön kan ett lönsamt återbruk möjliggöras samtidigt som avfallsmängden minskar. 

 

 

– Vi måste tänka om när det gäller reparation och återbruk. I stället för att se skadat gods som ett avfall kan vi på DHL i samarbete med andra aktörer bidra till en ökad återanvändning och minskad resursförbrukning säger Maria Nilsson Öhman, Miljö- och Kvalitetsspecialist på DHL Freight.