Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 20 2018
Senaste Nytt...

Uddeholm drabbas av hamnkonflikten i Göteborg

Normalt hanteras 10 000 containrar i veckan i Göteborgshamnen - nu handlar det 3 500

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 27 jun 2017

Värmlandsföretaget Uddeholms i Hagfors drabbas av hamnkonflikten i Göteborg. Det rapporterar NWT. Robert Gustafsson, varumärkes- och kommunikationschef, säger att konflikten skapar en osäkerhet för ett företag som för tillfället skeppar ut tre gånger så mycket än vanligt.

– 70 procent av vår export går via Göteborgs hamn, men vi försöker hitta andra vägar ut men det är klart att det blir fördyringar, säger Robert Gustafsson till tidningen.

Uddeholm har bland annat tittat på hamnar i norra Europa, vilket leder till längre transporter och företaget tappar både tid och pengar.

– Våra kunder inte stanna sin produktion, utan de måste tillverka sina produkter och vi vill inte bli utbytta. Det är viktigt att vi har en bra hamn i Göteborg som alltid fungerar. För det handlar om en hel kedja som bedöms av kunden, så vi önskar en snabb lösning, säger Robert Gustafsson.

– I de svenska hamnarna passerar mer än 90 procent av all import och export. I Göteborg hanterar man 60 procent av alla containrar, så det är en viktig hubb för hela Skandinavien, säger Joakim Ärlund, vd för Sveriges hamnar.