Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt...

Ny app för enklare e-handel

Mina Paket, en app från Unifaun. Foto: Unifaun
Mina Paket, en app från Unifaun. Foto: Unifaun
Publicerad av
Christer Wiik - 12 jun 2017

I nära samarbete med bland annat Bring och DHL, släpper nu Unifaun appen Mina Paket som samlar användarens pågående e-handelsleveranser på ett ställe.

Mina Paket är en app för de som handlar varor på nätet och vill ha en bra överblick över alla sina leveranser på en lättillgänglig och lättöverskådlig plats. Istället för att spåra paketen manuellt på transportörernas olika spårningssidor, samlas och spåras de automatiskt direkt i en och samma app. Grundidén är att förenkla för slutkonsumenten vilket görs bäst genom ett samarbete mellan e-handelns olika aktörer.

"Unifaun har sedan länge ett nära samarbete med både e-handlare och transportörer. Genom att skapa appen Mina Paket har vi byggt en bro mellan dem och vill med den göra e-handlandet enklare och smidigare för slutkonsumenten.", Martin Randel, CEO Unifaun.

Inne i Mina Paket finns alla de grundfunktioner som behövs för att följa beställningar som görs online. Bland annat finns paketets utlämningskod och streckkod som används i de fall paketet ska hämtas hos ombud. Det finns även en kartfunktion som visar var ombuden är placerade, deras öppettider och en ratingfunktion.

”Jag vågar påstå att e-handelskonsumenter idag är mer intresserade av leveranstid, leveransalternativ och översikt än vem som faktiskt utför leveransen. Att samla alla leveranser i en och samma digitala spårningslösning är ett smart sätt att möta detta”. Johan Holgersson, Marknadsdirektör Brings e-handelsdivision.

I Mina Paket kommer initialt alla paket som hanteras via Unifauns system, oavsett transportör, att visas samt paket med DHL, Bring och DB Schenker.
Mina Paket är branschöverskridande och öppen för alla som vill vara med och välkomnar därför transportörer och e-handlare att ansluta sig. Desto fler som ansluter sig, desto bättre kommer appen bli för alla oss som handlar online.
”Att göra leveransen så enkel och tydlig som möjligt för kunderna ligger helt i linje med det fokus vi har på konsumentdriven logistik. Appen gör det enklare att handla online, vilket förhoppningsvis också bidrar till fortsatt tillväxt för e-handeln.” Jonas Lindell, Managing Director DHL Parcel i Sverige.
Appen finns från och med juni 2017 tillgänglig i App Store och Google Play.

 

Annons

Annons