Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt...

Stena Line: Fjärde fartyg sätts i trafik mellan Karlskrona-Gdynia

M/V Gute kommer att gå i trafik på linjen från den 28 augusti. Foto: Stena Line
M/V Gute kommer att gå i trafik på linjen från den 28 augusti. Foto: Stena Line
Publicerad av
Christer Wiik - 09 jun 2017

Efter sommaren kommer ett fjärde fartyg tas i trafik mellan Karlskrona och Gdynia. Detta efter att tillväxten framför allt när det gäller frakt fortsätter i oförminskad styrka. Det framgår av ett pressmeddelande från Stena Line

Under 2016 ökade antalet lastbilar på linjen starkt under årets första fem månader fortsätter ökningen.
– Trafiken mellan Polen och Sverige är en viktig del i infrastrukturen mellan Centraleuropa och Skandinavien och strategiskt viktig för Stena Line. Under de senaste åren har vi sett en mycket positiv volymutveckling både när det gäller frakt och passagerare och det tror vi kommer att fortsätta, säger Marek Kiersnowski, chef för trafiken mellan Gdynia och Karlskrona.

Fartyget som sätts in är M/V Gute som är tidbefraktad från Gotlandsbolaget och kommer att komplettera Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica med fokus på Stena Line's fraktverksamhet. M/V Gute kommer innebära ytterligare 8 turer per vecka och har en fraktkapacitet på 865 längdmeter.

För att kunna säkerställa ytterligare kapacitet för fraktkunderna redan under högsäsong, när det är högt tryck i bokningarna, har beslut fattats att utöka turlistan med ytterligare fyra turer från slutet av juni till slutet av augusti. Efter dessa förändringar kommer antalet avgångar per vecka öka från 36 under våren till 40 under sommaren och 44 efter introduktionen av M/V Gute.

- Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på kapacitet och för våra kunder är det viktigt med hög tillgänglighet och flexibilitet, dessa förändringar ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi. M/V Gute blir ett mycket bra komplement som ger en ännu bättre service och tidtabell till våra fraktkunder och bidrar till att vi kan bibehålla vår starka position på marknaden med Karlskrona och den nya terminalen i Gdynia som viktiga knutpunkter för både frakt och passagerare, säger Marek Kiersnowski.

Fakta M/V Gute:
* Överfartstid: 14 timmar
* Längd: 138 m
* Bredd: 16 m
* Fraktkapacitet: 865 längdmeter

Annons

Annons