Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2018
Senaste Nytt...

Största kryssningsfartyget till Göteborgs Hamn

325 meter långt och 18 däck. Kryssningsfartyget Norwegian Getaway anlöper Göteborgs Hamn den 2 juni. Bild: Norwegian Cruise Line
325 meter långt och 18 däck. Kryssningsfartyget Norwegian Getaway anlöper Göteborgs Hamn den 2 juni. Bild: Norwegian Cruise Line
Publicerad av
Christer Wiik - 31 maj 2017

Nu startar Göteborgs Hamns guidade båtturer för allmänheten. Det är femte sommaren i rad som sjöfartsintresserade göteborgare får chansen att uppleva hamnen från sjösidan. Premiärturen avgår den 2 juni, då får besökarna uppleva kryssningsfartyget Norwegian Getaway på nära håll. Med sina 4,000 resenärer är fartyget det största, mätt i antal passagerare, någonsin att anlöpa Göteborgs Hamn.

Med sin längd på 325 meter och sina 18 däck är kryssningsfartyget Norwegian Getaway en imponerande syn. Ombord finns rum för 4,000 passagerare och 1,600 ombordanställda. Mätt i antal passagerare är fartyget det största någonsin att anlöpa Göteborgs Hamn.
Turen är den första av fem guidade turer i sommar. Det är femte sommaren i rad som Göteborgs Hamn och Sjöfartsmuseet Akvariet välkomnar allmänheten på tur i Göteborgs Hamn.
— Det är många som inte känner till hur viktig hamnen är för Göteborg och för Sveriges näringsliv. Det vill vi ändra på, säger Cecilia Carlsson, kommunikationschef på Göteborgs Hamn AB.

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn. Här lastas och lossas fartyg från hela världen. Varje vecka anlöper runt 200 fartyg, allt ifrån små tankfartyg till världshavens allra största fartyg.

 

 

Annons

Annons