Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt...

Nytt livsmedelscentrum etableras i Bjuv

De tar hand på ett nytt livsmedelscentrum i Bjuv. Tv. Bengt Persson ordförande i Foodhill och Anders Månsson kommunstyrelsens ordförande i Bjuv. Foto: Hasse Dahlgren
De tar hand på ett nytt livsmedelscentrum i Bjuv. Tv. Bengt Persson ordförande i Foodhill och Anders Månsson kommunstyrelsens ordförande i Bjuv. Foto: Hasse Dahlgren
Publicerad av
Christer Wiik - 20 apr 2017

Foodhills AB och Bjuvs kommun har nu undertecknat en gemensam avsiktsförklaring med målet att förvandla Findus gamla anläggning i Bjuv till ett innovativt centrum för cirkulär livsmedelsproduktion – Food Valley of Bjuv. ”Vi räknar med att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte vid nedläggningen”, säger Bengt Persson, ordförande i Foodhills AB.

Kommunen ser avsiktsförklaringen som en winwin-lösning. 
– Foodhills har det rätta engagemanget, tydlig lokal förankring, kompetens och kapital. Tillsammans kan vi skapa ett bättre Bjuv och göra verklighet av den gamla drömmen om ett Food Valley of Bjuv, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson i Bjuv.

En viktig förutsättning för att kunna bygga matens motsvarighet till data- och teknikindustrins Silicon Valley är att Nomad Foods, Findus moderbolag, väljer att sälja till Bjuvs kommun och Foodhills AB. De båda parterna har lagt separata bud på olika delar; Foodhills köper industrilokalerna och erforderlig mark för livsmedelsproduktion och Bjuvs kommun mark för byggnadsändamål. I avsiktsförklaringen utgör buden en helhet som gör att de båda parterna tillsammans kan svälja hela Findus gamla fastighet på totalt 100 000 kvadratmeter fabriksyta och 157 hektar mark.

Region Skåne och den regionala samordnaren Lennart Svensson ser mycket positivt på överenskommelsen mellan kommunen och Foodhills AB och hoppas att Nomad Foods uppfattar avsiktsförklaringen och buden som attraktiva och bjuder in till överläggningar.
– Det här är en fantastisk möjlighet för alla inblandade, säger han.

 

 

 

 

Annons

Annons