Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt...

Kraftigt ökad trafik mellan Ystad och Swinoujscie

Från vänster Olle Ludgivsson, Jeppe Kofod, Björn Boström och Peter Lundgren. Foto: Ystad Hamn
Från vänster Olle Ludgivsson, Jeppe Kofod, Björn Boström och Peter Lundgren. Foto: Ystad Hamn
Publicerad av
Christer Wiik - 19 apr 2017

Trafiken mellan Ystad och Swinoujscie i Polen ökar kraftigt och med anledning av denna utveckling har Ystad Hamn varit värd för ett rundabordssamtal i Ystad om europeisk transportpolitik och hur Ystad kan bli en del av den viktiga europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor. Det framgår av ett pressmeddelande från Ystad Hamn. 

Ystad Hamn hade bjudit in politiker från Europaparlamentet, Polen, Sverige och Danmark till ett rundabordssamtal om hur trafiken mellan Ystad och Polen kan uppnå högre prioritet i EU och hur den europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor – som i dag slutar i Swinoujscie – kan förlängas till Ystad. Bland deltagerna var europaparlamentariker Olle Ludvigsson (S).

”Det är viktigt att EU:s transportpolitik prioriterar och följer utvecklingen i trafiken runt om i Europa, så vi skapar en stark infrastruktur som möjliggör för EU-länderna att skapa tillväxt och jobb. Det är positivt att Ystad Hamn har tagit initiativ till detta intressanta rundabordssamtal om transporten mellan Skandinavien och Östeuropa”, säger Olle Ludvigsson. 

Trafiken mellan Ystad och Polen har ökat kraftigt under de senaste åren. Under 2016 nåddes nya rekordvolymer med bland annat 13% ökning av antal lastbilar och 16% tillväxt av gods. Ystad Hamn anser därför att den europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor måste förlängas till Ystad och Skandinavien, och att trafiken mellan Ystad och Polen därmed får nödvändig prioritet i det europeiska transportnätet.

”Vi jobbar för att trafiken mellan Ystad och Polen ska få högre prioritet i EU och dagens rundabordssamtal var ett bra steg i rätt riktning. Det skulle betyda mycket för Ystad Hamn och regionens utveckling om Ystad och Skandinavien blir en del av Baltic-Adriatic Corridor”, säger Björn Boström, VD Ystad Hamn.

 

 

 

 

Annons

Annons

Annons