Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, feb, 24 2018
Senaste Nytt...

Småländsk släpvagnstillverkare expanderar

Från vänster: Magnus Olsson, Nivika, Stefan Sjöberg, Brenderup Group, Niclas Bergman, Nivika, och Pål Jönsson, Brenderup Group. Foto: Brenderup
Från vänster: Magnus Olsson, Nivika, Stefan Sjöberg, Brenderup Group, Niclas Bergman, Nivika, och Pål Jönsson, Brenderup Group. Foto: Brenderup
Publicerad av
Christer Wiik - 11 apr 2017

Sedan i början av 1970-talet har släpvagnstillverkaren Brenderup AB haft sitt försäljningskontor och produktion i Jönköping. Nu fortsätter bolaget att satsa i smålandsmetropolen och adderar verksamhet till det som redan finns idag. ”Vår Jönköpingsanläggning kommer att vara navet för distribution till våra kunder i Sverige och kommer även att förse fler och fler kunder i Danmark och Norge med både släpvagnar och reservdelar” säger Stefan Sjöberg, VD för Brenderup AB.

- Vi har haft en fantastiskt bra försäljningsutveckling de senaste åren. Med Jönköping som naturlig logistikbas investerar vi nu i en ny modern anläggning för att fortsätta vår expansiva resa samt öka vår kapacitet och ytterligare stärka vår marknadsposition i Sverige och i övriga Skandinavien, säger Pål Jönsson, koncernchef för Brenderup-koncernen.

I dagsläget finns Brenderups anläggning i Ljungarums industriområde men till sommaren sker byggstarten för en ny anläggning i Stigamo. Verksamheten på den nya enheten kommer att sysselsätta över 100 personer. Fastighetsägare är lokala företaget Nivika, som står bakom projekteringen och bygger för framtiden i Jönköping. Inflyttning beräknas ske under andra halvåret 2018.

- Med denna satsning kommer vi i framtiden på ett mer effektivt sätt optimera vår produktion, materialflöde, logistik och administration för att skapa ytterligare värde för våra kunder, fortsätter Stefan Sjöberg.