Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

Logistea AB har förvärvat logistikfastighet i Landskrona

DSV Landskrona. Foto: Catella
DSV Landskrona. Foto: Catella
Publicerad av
Christer Wiik - 07 apr 2017

Drygt 200 kunder till Catella Bank och dess samarbetspartner har tecknat aktier i det nybildade fastighetsbolaget Logistea AB, som har förvärvat logistikfastigheten Örja 1:20 från det danska logistik- och transportföretaget DSV. Fastigheten är belägen i Landskrona och utgör en del av DVS:s nordiska logistikcenter och byggnaderna på den förvärvade fastigheten uppfördes 2012.

I samband med transaktionen tecknade DSV ett långt hyresavtal med Logistea. Johan Ericsson har utsetts till vd och avsikten är att Logistea ska noteras på Nasdaq First North. 
Catellas Corporate Finance agerade finansiell rådgivare i transaktionen och Catella Bank bistod Logistea vid en kapitalanskaffning som tillförde bolaget cirka 230 nya aktieägare.

- Efterfrågan på investeringar i fastighetsprojekt av hög kvalitet är stor bland våra kunder och intresset var även stort för emissionen i Logistea. Projektet är ytterligare ett exempel på vår ambition att erbjuda kunder inom Wealth Management högkvalitativa investeringsmöjligheter inom fastighetssektorn baserat på vårt fastighetskunnande inom vår rådgivningsverksamhet, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige och Tord Topsholm, vd för Catella Bank i en gemensam kommentar.

 

 

Annons

Annons