Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

Nytt fartyg ger ökad kapacitet mellan Ystad-Swinoujscie

M/S Cracovia. Bild: Polferries
M/S Cracovia. Bild: Polferries
Publicerad av
Christer Wiik - 07 apr 2017

Gods- och lastbilstrafiken mellan Ystad och Swinoujscie ökar så kraftigt att rederiet Polferries nu väljer att sätta in det nya fartyget M/S Cracovia på linjen, något som kommer att öka kapaciteten markant.

Senast rederiet ökade kapaciteten var med M/S Mazovia 2015. På grund av den stora efterfrågan ökar rederiet nu kapaciteten ytterligare med M/S Cracovia som i första hand ersätter det mindre fartyget M/S Baltivia.

- Ystad Hamn ser mycket positivt på att våra polska samarbetspartners åter ökar kapaciteten på Ystad-Swinoujscie. Det visar att rederiet, precis som vi, har en stark tro på linjen. Vi grundar detta på den växande volymen av trafik vi sett under de senaste åren och den efterfrågan vi känner på marknaden, säger Björn Boström, VD Ystad Hamn.

Ystad Hamn är Sveriges största hamn när det gäller färjetrafik till och från Polen och denna trafik har vuxit kraftigt de senaste åren. Bara under 2016 ökade lastbilstrafiken mellan Ystad och Swinoujscie med 13% och godset med hela 16 procent. 

M/S Cracovia går i dag i Svarta Havet under namnet M/S Drujba men kommer att byta namn när Polferries tar över fartyget den 16 maj. Fartyget byggdes år 2002 i Spanien och har plats för 64 bilar, 124 lastbilar och 650 passagerare. M/S Cracovia förväntas börja gå på linjen Ystad-Swinoujscie i slutet av juni 2017.  

 

 

Annons

Annons