Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

Vagntillverkaren Greenbrier och Mitsubishi fördjupar samarbetet

Amerikanska Greenbriers godsvagnar. Foto: Greenbriers
Amerikanska Greenbriers godsvagnar. Foto: Greenbriers
Publicerad av
Markku Björkman - 06 apr 2017

Den 5 april undertecknades ett flerårigt underhålls- och managementavtal värt över 1 miljard dollar mellan amerikanska Greenbrier Companies och Mitsubishi UFJ Lease & Finance Company.

Mitsubishi MULs President och VD Tadashi Shiraishi sade att hans leasingbolag har satt ett ambitiöst mål. Mitsubishi planerar att öka sin marknadsandel genom att bli en av Nordamerikas åtta främsta uthyrare av järnvägsvagnar.  Dessutom strävar företaget efter att utöka sin affärsportfölj från 5 000 till 25 000 vagnar under närmaste fyra åren.

Mitsubishi har åtagit sig att hämta sina nya vagnar uteslutande från vagntillverkaren Greenbrier fram 2023. De första 6 000 beställs före utgången av 2020. Mitsubishi kommer också att utöka sin portfölj genom en kombination av leasing och begagnade vagnar som ägs av Greenbrier.

Greenbrier har tidigare levererat vagnar till Mitsubishi och idag förvaltar vagntillverkaren nästan 5 000 nya och begagnade leasingsvagnar för Mitsubishi MUL inom ramen av partnerskap som utformades för att etablera Mitsubishi MUL i Nordamerika.

Från en blygsam start har Greenbrier utvecklats till ett mycket framgångsrikt så kallat, light-asset-leasing - och kapitalförvaltningsföretag, som idag administrerar över 265 000 järnvägsvagnar och har tecknat leasingavtal till ett värde av 1,2 miljarder dollar i under de två senaste åren. 

Annons

Annons