Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

Exertis CapTech automatiserar med Knapp

 Exertis CapTech ska etablera nytt automatiserat lager på 19,000 kvadratmeter.  Bild: Knapp
Exertis CapTech ska etablera nytt automatiserat lager på 19,000 kvadratmeter. Bild: Knapp
Publicerad av
Christer Wiik - 30 mar 2017

Exertis CapTech är en av Nordens största distributörer inom IT, AV, Large Display och Entertainment (spel, film, böcker och leksaker). Sedan starten 1996 har man haft en ökande tillväxt varje år och hade 2016 en omsättning på 1,8 miljarder kronor med ett huvudlager i Göteborg. De senaste årens ökande omsättning har gjort att befintligt lager inte räcker till för den framtida tillväxt man spår i. Nu bygger man ett nytt automatiserat lager på 19,000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande från Knapp.

- Steget till en mer effektiv hantering i lagret med enklare arbetsprocesser har gjort valet lätt att sikta på en högautomatiserad lösning.  Vår ägare har stöttat oss helhjärtat i detta och vi får nu en anläggning som gör det möjligt att expandera och utöka vår leveransförmåga långt in i framtiden med betydligt lägre transaktionskostnader än tidigare, säger CEO Daniel Johnsson 

Lagret är uppbyggt kring Knapps OSR skyttel som motor och med Pick It Easy plockstationer för optimerat plock direkt i leveranskartong som försluts automatiskt före leverans. Lagring sker både i plastlåda och i leverantörens egna kartonger som ger möjlighet att leverera ut både styckvis och i original kartong utan onödig hantering och ompackning.

- Efter analys och utvärdering av olika teknik föll valet på en skyttellösning från Knapp som kunde visa på både bra referenser och flexibel helhetslösning med god service till ett attraktivt pris” säger Magnus Gustafsson, Teknisk Chef på Exertis Captech.

Om Exertis CapTech
Exertis CapTech är en av Sveriges största distributörer av IT-hårdvara, film och multimedia produkter samt Sveriges största distributör av AV och Large Display.  Verksamheten är rikstäckande med huvudkontor i Göteborg och lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå, samt Sandefjord i Norge.

 Exertis CapTech har sitt huvudlager i Göteborg och försäljningen uppgår till ca 1,8 Mdr SEK. Återförsäljarbasen omfattar idag mer än 2500 återförsäljare över hela Sverige.

Om Knapp
Knapp levererar både stora komplexa och effektiva automationslösningar för distribution och produktion ner till små enkla system för pallar och lättgods med snabb leveranstid från bolagets standardsortiment.

 

Annons

Annons