Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt...

LK öppnar logistikcenter i Ulricehamn

Foto: LK.
Foto: LK.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 mar 2017

Inom kort öppnar LK sitt nya logistikcenter i Ulricehamn. Bolaget har investerat 50 miljoner kronor i den nya anläggningen och anställt 14 personer.

Det nya logistikcentret kommer att lagerhålla VVS-produkter och PEX-rör. Lagerkapaciteten mer än fördubblas från dagens 3000 till 8000 kvadratmeter. LK har anställt 14 personer i form av lagerarbetare, truckförare och teamledare som rekryterats från Ulricehamn med omnejd.

– Med större och mer ändamålsenliga lokaler får vi ett bättre logistikflöde. Under de första sex månaderna kommer vi jobba löpande med att optimera lagret både operativt och systemmässigt, säger varuflödeschef Mats Gustavsson.

LK har växt ur de gamla lagerlokalerna i Malmö som nu avvecklas. Ulricehamn har ett strategiskt geografiskt läge som gör att LK kommer närmare sina största kunder samt knutpunkten Göteborgs hamn. Kortare avstånd och samordningsvinster kommer att leda till minskade transporter och lägre koldioxidutsläpp.

En positiv miljöaspekt är att uppvärmningen av den nya anläggningen sker genom värmeåtervinning från LK:s rörfabrik, som ligger alldeles intill.

– Den här lösningen är mer rationell både för oss och för våra kunder. Nu är vi väl rustade för att möta ökade krav på snabba och säkra leveranser, säger marknadschef Fredrik Svensson.

LK har uppvisat en god och stabil tillväxt de senaste åren. Framgångarna beror bland annat på en gynnsam utveckling för de egenutvecklade VVS-systemen för golvvärme och tappvatten.

– Prognosen för de närmaste åren ser också väldigt ljus ut, exempelvis genom ett fortsatt starkt bostadsbyggande och en växande efterfrågan på prefabricerade VVS-lösningar, säger Fredrik Svensson.

Annons

Annons

Annons