Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt...

Logistikkalkylator plockar fram potentialen i stora byggprojekt

Bygglogistiks logistikkalkylator. Foto: Bygglogistik
Bygglogistiks logistikkalkylator. Foto: Bygglogistik
Publicerad av
Christer Wiik - 20 mar 2017

Utan material och transporter blir det inget byggt. Samtidigt är just logistiken en av branschens stora utmaningar – och här finns en jättepotential att spara pengar och förenkla byggprocessen. Hur stor den potentialen är visas tydligt i, enligt företaget Bygglogistik, världens första logistikkalkylator för stora byggprojekt.

– Med hjälp av rätt planering kan man minska de totala transporterna med upp till 15 procent. Resultatet blir lägre byggkostnader och mindre miljöpåverkan, förklarar Urban Wallin, vd för Bygglogistik. Det handlar om att effektivisera hela byggprocessen med allt från grundläggande logistikanalys till det exakta ögonblick när byggmaterial transporteras in till bygget.

Bygglogistik hjälper beställare av byggprojekt att tänka efter före. Det spar både tid och pengar, samtidigt som beställaren slipper fundera över hur man smartast hanterar alla tusentals transporter.

Logistikkalkylatorn hjälper beställare av byggprojekt att ta ett helhetsgrepp på trafiken på och runt byggarbetsplatsen. Kalkylatorn är baserad på Bygglogistiks samlade expertkunskap från tre decennier i branschen. Man väljer vilket slags byggprojekt som planeras och hur stort det är – därefter räknar kalkylatorn ut hur många transporter som krävs. Det kan bli hisnande siffror, men genom planering kan man minska antalet transporter och få till en avsevärt smidigare process.

Bygglogistik samarbetar sedan under hela projektets gång och ger rätt förutsättningar att hålla både tidplan och budget, samtidigt som omgivande miljö påverkas så lite som möjligt.

 

Annons

Annons