Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 20 2018
Senaste Nytt...

APM Terminals investerar ytterligare i Göteborgs hamn

Foto: Göteborgs Hamn
Foto: Göteborgs Hamn
Publicerad av
Christer Wiik - 10 mar 2017

APM Terminals Gothenburg har tecknat ett tillägg till koncessionsavtalet med Göteborgs Hamn AB som stärker relationen med Sveriges största hamn, med ett åtagande att investera ytterligare 250 miljoner kronor till 2024.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nyligen tecknade tillägget till koncessionsavtalet består av två delar; en marknadsandelsgaranti och ett nytt investeringsprogram på 250 miljoner kronor. Båda delarna gäller fram till 2024. Investeringsprogrammet kommer att fokusera på förbättrad kundservice och produktivitet både på land- och sjösidan.

- APM Terminals är stolta över att samarbeta med Göteborgs Hamn AB för att stimulera Sveriges ekonomiska tillväxt och öka vår närvaro i den globala handeln. För att kunna få en långsiktig stabilitet för våra kunder och medarbetare, är det nu väsentligt att vi får en snabb lösning på den aktuella konflikten i containerterminalen, säger Henrik Kristensen, vd APM Terminals Gothenburg.  

I oktober 2011 utsågs APM Terminals till vinnare av Skandia Container Terminal Concession, ett avtal till och med 2032. APM Terminals Gothenburg övertog verksamheten i januari 2012, med planer på att investera 780 miljoner kronor i infrastruktur och uppgraderingar av utrustning under 2017. Nya investeringar har inkluderat två nya 24-containerbreda Super Post-Panamax STS kranar, längre och fler järnvägsspår, nya järnvägskranar, nya dieselelektiska grenseltruckar samt omfattande terminaluppgraderingar. Parterna har kommit överens om att den nuvarande krankapaciteten är tillräcklig, varför en tredje kran som ursprungligen planerades, inte behövs längre. Således är detta investeringsåtagande genomfört.