Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 22 2019
Senaste Nytt...

Passagerarrekord och – tillväxt på Copenhagen Airport

Publicerad av
Markku Björkman - 11 jan 2017

Drygt 29 miljoner passagerare reste via Köpenhamns flygplats 2016. Detta motsvarar i genomsnitt mer än 79 500 personer per dag, enligt siffror från Köpenhamn flygplats. Antalet resenärer steg med 9,1 procent jämfört med 2015-års siffror, skriver Ritzau Finans.

Copenhagen Airport påpekar att en stor del av orsaken till den höga tillväxten var de 22 nya linjer som öppnades under 2016 vid Köpenhamns flygplats.

- Vi har arbetat hårt under de senaste åren, för att utöka antalet direktlinjer. Idag har vi mer än 160 direktlinjer ut till världen och det är anledningen till varför fler människor väljer att resa hit och det ger danska och sydsvenska resenärer goda möjligheter att flyga direkt till sina destinationer, säger chefen för flygplatsföretaget, Thomas Woldbye, i en kommentar till Ritzau Finans.

Kastrup är Skandinaviens största flygplats och drivs av Copenhagen Airports A/S. Flygplatsen kallas även Københavns Lufthavne, Copenhagen Airport eller ibland kort och gott CPH. Den är belägen i Danmark, ungefär 8 km sydost om Köpenhamns stadskärna och c:a 32 km från Malmö på den svenska sidan. 

Annons

Annons