Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, apr, 25 2018
Senaste Nytt...

Världens minsta laserscanner för maskinsäkerhet

Foto: OEM Automatic
Foto: OEM Automatic
Publicerad av
Christer Wiik - 15 dec 2016

UAM-05 är, med sitt byggmått på endast 80x80x95 mm, världens minsta säkerhetslaserscanner med valbara upplösningar från hand till kroppsskydd (30, 50 och 70 mm).

Säkerhetsfältet som är upp till 5 meter kan bestå av ett eller dubbla säkerhetsfält och varningsfältet som är upp till 20 meter kan bestå av ett respektive två fält.

UAM-05 har 32 programmerbara säkerhetsfält som kan skifta mellan varandra via dubbla encoderingångar eller via statiska ingångar. Detta innebär att den är optimal i AGV-applikationer. För navigation för AGV:er finns inbyggd rådata som man får ut frånlaserscannern, vilket innebär att man slipper en extra scanner för just navigationen.

Mutingingång/overridefunktion finns också inbyggt för att passa in i applikationer där gods behöver förbikopplas "mutas" vid automatisk transportering av gods.

Upp till tre stycken slavar kan sammankopplas till en master genom intern kommunikation.

Laserscannern har inbyggd övervakad återställning, ingång för övervakning av externa kontakt-orer samt fyra säkra elektroniska kortslutningsövervakade utgångar. Detta innebär att laserscannern kan arbeta som "stand alone" och är inte i behov av någon speciell kontrollenhet.

UAM-05 kan monteras så att man antingen får ett horisontellt eller vertikalt skydd. Programmering sker enkelt i användarvänlig PC-miljö.