Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

BNSF investerar miljarder i underhåll

Foto: Morven/Wikimedia Commons
Foto: Morven/Wikimedia Commons
Publicerad av
Christer Wiik - 09 feb 2016

Investeringsplan för 2016 BNSF, ett av världens största järnvägsbolag, har nyligen offentliggjort sin investeringsplan för 2016. Bolaget räknar med att investera 4,3 miljarder dollar i år. Fokus i investeringarna kommer att ligga på att säkerställa pålitlig och säker drift av bolagets godsjärnvägar, som finns i ett stort antal delstater i USA och även sträcker sig in i Kanada.

 – Vår järnväg är i det bästa skicket den någonsin har varit. Varje år strävar vår investeringsplan efter att balansera kortsiktiga behov av att regelbundet underhålla ett stort nätverk som är alltid i drift, med de långsiktiga marknadsutsikterna för våra kunder. Medan våra kunders marknadsutsikter svajar i ett antal sektorer fortsätter regelbundet underhåll att driva den största delen av våra årliga investeringar, säger Carl Ice, BNSF:s vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

2,8 miljarder dollar av investeringsbeloppet är öronmärkta till järnvägsunderhåll, vilket omfattar uppgradering och utbyte av bland annat räls och ballast. Investeringsplanen har krympt med 1,5 miljarder dollar jämfört med 2015. Trots kommer BNSF att lägga mer än 600 miljoner dollar på köp av nya lok, godsvagnar och annan utrustning.