Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, mar, 20 2019
Senaste Nytt...

Mazovia visades upp i Ystad Hamn

Bild: Ystad Hamn
Bild: Ystad Hamn
Publicerad av
Christer Wiik - 02 okt 2015

Ystad Hamn och Polferries bjöd tillsammans in till visning av den nyrenoverade färjan m/s Mazovia. Fartyget som har 60 procent mer kapacitet än föregångare m/s Wawel är ett resultat av den ökade trafiken mellan Sverige och Polen.

Den 16 juni satte rederiet Polferries in den renoverade färjan m/s Mazovia på linjen Ystad-Świnoujście. Trafiken mellan Sverige och Polen har ökat de senaste åren och för att möta efterfrågan satte rederiet Polferries in ett större fartyg på linjen med 60 procent mer kapacitet än det tidigare fartyget. I fjol reste 1 775 083 passagerare från Ystad till Świnoujście i Polen och Rønne på Bornholm. Även antalet lastfordon och godsvolymen har de senaste åren nått nya rekordnivåer. Utvecklingen med det nya fartyget har under sommaren sett positivt ut och förväntas fortsätta även under hösten.

- Den positiva utvecklingen med trafiken till Polen har skapat ett behov för ett större fartyg och mer kapacitet. Med m/s Mazovia möjliggör vi för ännu fler att åka mellan Ystad och Świnoujście och nyttja den kortaste vägen mellan Sverige och Polen. Vår förhoppning inför framtiden är att kunna erbjuda ännu fler rederier möjligheten att starta linjer från Ystad. Med vår unika placering och utmärkta läge bland annat i förhållande till Tyskland och Polen, hoppas vi kunna se fler rederier i Ystad Hamn., säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn Logistik AB.

M/s Mazovia byggdes som m/s Gotland i Indonesien 1996 och har tidigare trafikerat såväl Nordsjön som Östersjön. M/s Mazovia är 168 meter lång, 28 meter bred och har en kapacitet på cirka 2400 lastmeter för lastbilar samt kan ta 100 personbilar.

Annons

Annons