Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, feb, 21 2019
Senaste Nytt...

Öppnandet av Berlins nya flygplats skjuts upp för femte gången

BER:s terminal i väntan på flygpassagerare. Foto: Wikipedia Common, P. Kuley.
BER:s terminal i väntan på flygpassagerare. Foto: Wikipedia Common, P. Kuley.
Publicerad av
Markku Björkman - 28 dec 2016

Berlin har igen skjutit upp öppnandet av stadens nya internationella flygplats (BER). Det har skett redan fyra gånger under de senaste fem åren. 

Enligt uppgifter i tyska massmedia kommer flygplatsen inte att vara färdig i slutet av 2017 som planerat. Inget exakt datum har nämnts, men att ”öppnandet av flygplatsen kommer att ske någon gång i början av 2018”, förmodligen.

Flygplatsföretaget avböjde att bekräfta uppgifterna från tyska nyhetsbyrån DPA och tidskriften Bild. Enligt en presstalesperson kommer företaget att kommentera uppgifterna i januari 2017. 

- Först vill vi fastställa ett datum på högsta möjliga tillförlitliga basis och det kan vi göra först under januari 2017, sade representanten.

Berlins borgmästare Michael Müller antydde dock redan under 2016 att flygplatsen kan sannolikt inte öppnas före 2018. De flesta experter och realistiskt tänkande personer som deltar i projektet hade nog väntat sig en ytterligare försening. Chefen för parlamentets transportutskott, Martin Burkert, besökte BER:s byggarbetsplats i oktober. Burkert ansåg redan då att det skulle vara omöjligt att öppna flygplatsen i slutet av 2017.

Denna problemtyngda flygplats vars fullständiga namn är ”Flygplatsen Berlin Brandenburg Willy Brandt”, har betecknats som en skandal av stora mått. Projektet anses också ha skamfilat Tysklands tidigare goda rykte som teknologiskt framstående och traditionellt effektivt land. 

Annons