Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt...

ABB snabbladdar elbilar vid Lidls butiker

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Christer Wiik - 25 nov 2016

När Lidl inför snabbladdare vid sina butiker används laddteknik från ABB. Placeringen av snabbladdare visar vägen för framtidens förenklade användning av förnybara energikällor. 

Nyligen invigde Göteborgs miljö- och stadsutvecklingskommunalråd Ulf Kamne den nya laddstolpsanläggningen på Lidls butik i Västra Frölunda i Göteborg. Lidls kunder kan nu ladda sina elbilar och elcyklar gratis när de handlar.  - Lidls satsning blir ett fantastiskt tillskott till infrastrukturen för elbilar. Butiker som vill att kunder ska kunna köra till deras butiker även i framtiden gör nog klokt i att hänga med på utbyggnaden redan nu, säger Henrik Holmér, ansvarig för försäljning av snabbladdare på ABB.

ABB står nu redo att installera fler snabbladdare i Sverige. DC-tekniken som används kan ladda ett bilbatteri på 20-30 minuter, något som förväntas accelerera satsningen på laddinfrastruktur i samhället. Ordern från Lidl visar också för andra, liknande kedjor, att det stora genombrottet för elbilar är nära.

- Lidl växer i Sverige och vi ser hur allt fler kunder vill göra ekonomiska och miljömässigt smarta val. Detta är ett av flera steg vi tar för att utveckla våra hållbara livsmedelsbutiker och i förlängningen bidra till hållbara stadsmiljöer, säger Johan Augustsson, Lidls fastighetsdirektör.

ABB har redan levererat över 5 000 snabbladdare runt om i världen. Omkring 120 av dem finns i Sverige, och lika många är på väg ut. 

Annons

Annons