Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt...

DHL har invigt en ny terminal i Stockholm

Ted Söderholm, vd på DHL Express, inviger nya terminalen i Västberga. Ett hundratal personer deltog vid invigningen. Foto: DHL
Ted Söderholm, vd på DHL Express, inviger nya terminalen i Västberga. Ett hundratal personer deltog vid invigningen. Foto: DHL
Publicerad av
Christer Wiik - 26 aug 2016

DHL Express har invigt sin nya logistikterminal i Västberga i södra Stockholm. Företaget har investerat 70 miljoner kronor i den nya terminalen som är företagets egen fastighet. Det är dels en logistikterminal, dels en kontorsfastighet. Det stärker företagets position och ger kunderna ännu snabbare leveranser.

Terminalen kommer att användas för export- och importleveranser för kunder i Stockholmsområdet. Logistikterminalen i Västberga är 13 000 kvadratmeter stor och kapaciteten ökar med 338 procent jämfört med den tidigare terminalen. Den nya terminalen har all modern teknik och kan hantera 4 000 paket i timmen. DHL Express har även renoverat den kontorsfastighet som finns vid terminalen. Totalt sysselsätts cirka 80 personer. 

DHL Express har också en terminal på Arlanda och kan effektivisera transporterna betydligt. Kunderna kommer att få avsevärt snabbare leveranser – terminalen ligger bara sex kilometer från stadskärnan. Dessutom minskar antalet transporter från Arlanda vilket har en positiv inverkan på miljön.

– Vi investerar för att ge våra kunder en bättre service. De får ännu snabbare leveranser och senare upphämtningar. Vi har en mycket bra logistiklösning i Stockholm med två stora terminaler, en strax söder om staden och en vid Arlanda. Det är en investering för framtiden som stärker vår position, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.

Tidigare har det gått ett femtiotal dagliga kurirbilar från Arlanda och nu flyttas hälften av dessa till Västberga. Kunder i södra Stockholm samt i centrala Stockholm får sina leveranser från Västberga. Kunderna på den norra sidan av Stockholm får sina leveranser från Arlanda.

DHL Express investerar totalt 400 miljoner kronor på den svenska marknaden och terminalen i Västberga är den andra som färdigställs. En ny terminal har också byggts på Landvetter utanför Göteborg och den invigdes tidigare i år. Terminalen vid Arlanda kommer att byggas om och ska invigas vid ett senare skede.

 

Annons

Annons

Annons