Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Hertz och Baghitch i samarbete

Hertz är ett av världens största biluthyrningsföretag. Foto: Hertz
Hertz är ett av världens största biluthyrningsföretag. Foto: Hertz
Publicerad av
Christer Wiik - 17 mar 2016

Hertz biluthyrning har inlett ett samarbete med Baghitch. Det handlar om en tjänst som kopplar samman personer som behöver hjälp med att få saker transporterade med förare som har ledigt utrymme i sina bilar. De bägge företagen ska tillsammans erbjuda privatpersoner och företag transport av varor under en pilotperiod som sträcker sig fram till den 30 juni.

 

BagHitch hämtar information från Hertz Freerider, som är en tjänst för gratis envägsresor. När någon registrerar en försändelse i BagHitch matchas denna med tillgängliga envägsresor i Freerider. Blir det en träff på avsändarort och mottagarort presenteras tillgängliga envägsresor och användaren kan då välja att gå vidare och boka.

– Om någon exempelvis vill skicka en stol till sin dotter som studerar på annan ort kan personen, istället för att betala frakt, köra en Freerider-bil till orten, ta med stolen och samtidigt hälsa på sin dotter. säger Erik Wallin, vd och grundare Baghitch. Han fortsätter:

– Baghitch växte fram ur en strävan att ta tillvara på resurser på ett smartare sätt. Ökad andrahandshandel mellan privatpersoner är en viktig del för att uppnå detta. Transporter är då en utmaning. Tillsammans med Hertz Freerider kan vi slå två flugor i en smäll; dels hjälpa till med transporter av saker och dels minska återtransport av bilar. Våra användare som lägger upp en försändelse och blir matchade med en gratis bil på samma sträcka blir naturligtvis förvånade och mycket tacksamma, säger Erik Wallin.