Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Postnord i avtal med TCS

Postnords huvudkontor i Solna. Foto: Christer Wiik
Postnords huvudkontor i Solna. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 16 mar 2016

Tata Consultancy Services (TCS) har tecknat ett avtal gällande IT-infrastruktur med PostNord i Sverige. PostNord anpassar sig till nya mönster för hur handel och kommunikation sker för att skapa en modern logistik- och kommunikationsverksamhet i hela Norden. Detta kräver bland annat nya system för drift av organisationens datacenter. I november förra året tecknade Postnnord ett ramavtal med TCS, som en av tre IT-leverantörer.

TCS uppdrag blir att förnya driften av Postnords IT-infrastrukturtjänster och datacenter i Sverige, som nu kommer att levereras genom TCS Nordic Cloud Center. Förnyelseprogrammet bygger på TCS globala expertis inom infrastruktur-, datacenter- och molnlösningar. Detta kommer resultera i en modern och flexibel plattform som stödjer PostNords affärsverksamhet.

- Vi ser detta som ett extremt viktigt initiativ. Vi på TCS ser fram emot att få delta i Postnords transformation från traditionell postleverantör till ledande partner inom det digitala samhället i Norden, säger Amit Bajaj, chef för TCS i norra Europa.

- Avtalet ligger helt i linje med vår IT-strategi och vår förändrings- och effektiviseringsresa, säger Björn Ekstedt, CIO på Postnord. Genom att använda TCS Nordic Cloud får vi en högautomatiseradIT-plattform med en flexibilitet som kan anpassas även för att möta våra framtida behov.