Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Kloka transportband och sensibel 3D-sensorteknologi

 På mässan berättade svenska företaget Garantell´s representant Merima Hrustic, om att företaget levererar olika stora nätväggar
På mässan berättade svenska företaget Garantell´s representant Merima Hrustic, om att företaget levererar olika stora nätväggar
Företaget Intralox´s medarbetare på mässan visar här hur deras nya transportband fungerar.  Här finner försändningarna sin väg i
Företaget Intralox´s medarbetare på mässan visar här hur deras nya transportband fungerar. Här finner försändningarna sin väg i
Publicerad av
Markku Björkman - 10 mar 2016

Stuttgarts LogiMat och diskussionerna som fördes under mässan åskådliggör hur branschen närmar sig kontinuerligt förverkligandet av logistik 4.0. Utvecklingen av innovativ sensorteknik är avgörande för ett sådant kvantsprång.

Det är redan möjligt att använda autonoma transportrobotar i lager eller i produktion. På många håll är man på väg att börja använda modernaste 3D-sensorteknologi, så som det framgick i samband med flera av logistikmässans varudemonstrationer och föreläsningar.

Sensorer är obligatoriska för att en robot kan hitta och navigera säkert. 2D-Sensoren, som många använder för närvarande, är redan en stor framgång. 

- Det är databehandling med rätt programvara som det ytterst handlar om. För att uppnå det allra bästa resultatet ur en enorm mängd data, är vår aktuella utmaning, förklarade Andreas Drost, VD för schweiziska MT Roboten AG på LogiMat.

Det kvarstår därmed en hel del problem i en mycket dynamisk fabriks- eller lagermiljö där finns föremål i vägen eller där utskjutande hyllor äventyrar säkerheten. En mycket detaljerad bild av hela denna miljö där roboten opererar, kan emellertid gestaltas med hjälp av 3D-lasersensorer.

Det är en miljö för vilken det svenska företaget Garantell utvecklar och producerar ramarna för i form av nätväggar och tåliga maskinskydd, lager- och industriväggar, näthyllplan och förrådsväggar. Man kan tala om andra sidan av samma mynt.

På mässan representerades Garantell av Merima Hrustic från Sverige, som berättade om att företaget levererar nätväggar över hela Europa. Projekten kan bestå av allt från ett enda rasskydd till ett flertal lägenhetsförråd i källare eller stora projekt som kräver en mängd näthyllplan. Garantell saluför dörrar och nätväggar i varierande bredder och höjder för att leva upp till kundernas önskemål och behov.

Garantell har utarbetat en lösning som går ut på att bygga höga, självstödjande nätväggar. Kunderna har ibland behov av att omgärda några pallställ med ett högt staket för att undvika stölder. Garantell bidrar med såväl industriväggarna som rasskyddet och kombinerade lösningen med stora skjutdörrar för gaffeltruckarna.

Intralox, som har huvudkontor i New Orleans, demonstrerade på LogiMAT ett nytt finurligt transportband där breven som sorterades eller snarare slängdes på bandet av företagets representanter, fann sin väg in i flera olika behållare med en imponerande exakthet. Intralox är en ledande tillverkare av transportband och modulära bandtransportörer och annan logistisk utrustning. 

Intralox har även ett europeiskt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna och i Kina. Intraloxs produkter och tjänster används mest inom livsmedelsförädling, vid bearbetning av kött, fågel och skaldjur. Intralox har mer än 60 000 kunder över hela världen.