Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Svenska nyheter vid årets LogiMAT i Stuttgart

Fördelar med EAB:s lagerinredningar, enligt försäljaren Håkan Gedda, är deras robusta struktur och att de är godkända enligt EN 1090-1, ISO 9001, ISO 14001. Foto: Markku Björkman
Fördelar med EAB:s lagerinredningar, enligt försäljaren Håkan Gedda, är deras robusta struktur och att de är godkända enligt EN 1090-1, ISO 9001, ISO 14001. Foto: Markku Björkman
Helge Nyberg AB:s vd Peter Sprigg med företagets nya koncept Portal Taxi, som möjliggör en gaffeltruckfri produktion. Foto: Mark
Helge Nyberg AB:s vd Peter Sprigg med företagets nya koncept Portal Taxi, som möjliggör en gaffeltruckfri produktion. Foto: Mark
Publicerad av
Markku Björkman - 10 mar 2016

Årets upplaga av LogiMAT i Stuttgart är en i högsta grad internationell tillställning med drygt 1200 utställare från 32 länder (en ökning med 10 procent), däribland ett tjugotal svenska.

Trucktillverkaren Helge Nyberg AB:s  vd Peter Sprigg visade upp företagets nya portaltaxi, som enligt honom gör ett trucktåg komplett. I detta fall ersätts gaffeltrucken med en vagnlösning.

Enligt Sprigg har Helge Nyberg AB därmed utvecklat ett passande koncept av taxivagnar som underlättar för industrin att förse produktionen med material och möjliggöra en gaffeltruckfri produktion. Företagets representant på mässan hänvisar till kundernas behov av att kunna flytta av och på materialet från två håll i produktionen.

Det gällde också att kunna klara vikter upp till 1200 kg och att företagets taxilösning skulle klara höga renlighetskrav.

. Dessutom önskar våra kunder att vi ska klara av befintliga vagnar och trallor i transporten utöver de som vi har tillverkat själv, säger Peter Sprigg. 

Han betonar att Taxi Portal kan fungera i samma trucktåg, som företagets övriga produkter. Spriggs anser att därigenom åstadkoms en stor flexibilitetsmöjlighet för företagets kunder, som kan köra olika typer av material i samma tåg.

Taxi Portal har en anknytning till Ergobjörnsortiment och nu kompletteras företagets taxikoncept. Körsäkerheten blir optimal i vagntåget som följer dragtrucken exakt i kurvorna, trånga utrymmen och smala gångar mellan hyllorna. Den stabila transporten i vagntåget skapar förutsättningar för en hög transportsäkerhet vilket är ett prioriterat område för Helge Nyberg AB.

- Vårt företag har idag ett av den internationella marknadens bredaste sortiment av taxilösningar. Med vårt taxikoncept gör det möjligt för våra kunder att tillsammans med oss skapa önskade vagntåg som försörjer produktionen med material, säger vd Peter Sprigg.

Därmed ökar flexibiliteten för alla som har behov av olika variabler i transportrundan, som träpall, burar eller sopkärl. En taxilösning kan enligt Sprigg anpassas till alla varianter och detta är något som marknaden är ute efter.

En annan utställare på LogiMAT var det svenska familjeföretaget EAB, som bedriver verksamhet inom lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Allt från huvudkontor, produktion och utveckling realiseras i Smålandsstenar, men produkter finns att få i hela världen.

Det var givetvis lagerinredningar som i första hand omgav EAB:s monter vid mässan. Försäljaren Håkan Gedda förklarade att EAB:s lagerinredningar består av ett brett sortiment som passar för såväl det stora, högrationella lagret som det mindre, specialanpassade lagret.

- Vår kompetens kring rationell lagerhantering, logistik och totalekonomi gör att våra produkter hittar ständigt nya användare både nationellt och internationellt. Vårt helautomatiska hanteringssystem Maxipacker lyfter just nu 60 000 pallar runt om i världen och har blivit en av våra främsta profilprodukter när det gäller effektivisering och maximering av lagringsyta, berättar Håkan Gedda.

EAB har utvecklat ett helt standardsortiment av två olika typer av pallställ, typ Alfa och typ Omega. Tillsammans med ett brett tillbehörsprogram kan företagets kunder enkelt skapa ett funktionellt och rationellt lager. Enligt Gedda kan detta göras oavsett om det handlar om ett litet lager, höga smalgångslager eller helautomatiska kranlager.