Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

Logistik i omvandling på LogiMAT

Chefen för LogiMAT Peter Kazander sade under mässans öppningsceremoni att det krävs en översyn som omfattar alla huvudteman inom branschen, från upphandling till produktion och leveranser. Foto: LogiMAT
Chefen för LogiMAT Peter Kazander sade under mässans öppningsceremoni att det krävs en översyn som omfattar alla huvudteman inom branschen, från upphandling till produktion och leveranser. Foto: LogiMAT
Publicerad av
Markku Björkman - 09 mar 2016

”De ständigt föränderliga marknaderna kräver flexibel och innovativ logistik. Processer måste övervakas kontinuerligt och optimeras. Detta kräver en sensitiv medvetenhet för överflöd av förslag i syfte att identifiera de produkter och lösningar som är nödvändiga för företagens interna processer. Därigenom skapas en översyn som omfattar alla huvudteman inom branschen, från upphandling till produktion och leveranser” Det sade LogiMAT:s och Stuttgart-mässans verkställande direktör, Peter Kazander under arrangemangets öppningsceremoni.  

Ett exempel på denna insikt är bland annat företaget Knapps "noll fel lager", som visades upp på årets LogiMAT.  Förrådskonseptet sätter fokus på intelligenta processer som bidrar till att upptäcka och korrigera fel. I en värld av allt strängare lagstiftning och ständigt ökande kostnader är fördelarna uppenbara. KNAPPS har utvecklat något dom företaget kallar för  KiSoft Visioni form av teknik, som används både som vägledning och bevakning av arbetsmoment.

Intralogistik är massivt representerad vid årets LogiMAT bland andra genom intralogistikföretaget Dematic Ltd. Där demonstrerar företaget idéer för paketshop, programvara för e-handel och detaljhandel på en 120 kvadratmeter stor utställningsyta.

Under mässans första dag delades ut även tre priser för innovativa produkter, för hantering av informationsflöden och effektiv materialdistribution. De vinnande produkterna i respektive kategori bedömdes ha bidragit till rationalisering, kostnadsbesparingar och produktivitet inom intralogistik.