Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt...

DHL:s europeiska paketnätverk under utveckling

 Sverige är ett av de första länderna som ansluter sig till DHL:s europeiska nätverk av paketutlämningsställen. Foto: DHL Freight Sverige
Sverige är ett av de första länderna som ansluter sig till DHL:s europeiska nätverk av paketutlämningsställen. Foto: DHL Freight Sverige
Jonas Lindell, försäljningschef för affärsområde konsument på DHL Freight i Sverige. Foto: DHL Freight Sverige
Jonas Lindell, försäljningschef för affärsområde konsument på DHL Freight i Sverige. Foto: DHL Freight Sverige
Publicerad av
Annika Wihlborg - 08 mar 2016

Under våren 2016 integreras det fristående Service Pointnätverket med drygt 1350 utlämningsställen runtom i Sverige i DHL:s europeiska paketverksamhet. I samband med att DHL Parcel tar över driften av det svenska Service Point nätverket byter samtliga utlämningsställen namn till DHL Parcelshop. 

Integrationen av Service Pointnätverk i DHLs europeiska paketverksamhet innebär att DHL Parcel nu kan erbjuda rikstäckande och dedikerad paketutlämningsinfrastruktur i Sverige och hela Europa. Förändringen sker successivt under våren 2016 och när samtliga utlämningsställen blivit en del av DHL kommer de att ingå i företagets internationella nätverk med mer än 10 000 Parcelshops runtom i Europa.

– I samband med integrationen blir det svenska paketutlämningsnätverket en del av ett större europeiskt sammanhang. Det gör att vi kan dela synergier, erfarenheter och utvecklingsförslag som tillsammans bidrar till en ökad kundnytta. Integrationen ger även internationella e-handelsföretag tillgång till EU:s samlade marknad via en och samma aktör, säger Jonas Lindell, försäljningschef för affärsområde konsument på DHL Freight i Sverige.

Sverige är ett av de första länder som ansluter sigService Point nätverket har byggts upp och drivits av DHL Freight Sverige, som fortsätter att vara partner för transport och leverans inom Sverige. DHL Parcels europeiska paketutlämningsnätverk kommer att bestå av ett harmoniserat koncept som baseras på samma nätverk av utlämningsställen som Service Point tidigare byggt upp.

– Sverige är ett av de första länderna som ansluter sig till vårt europeiska samarbete eftersom vi har ett befintligt välfungerande nätverk av paketutlämningsställen just i Sverige. E-handeln är självklart en viktig del av vår tillväxtmarknad och strategiska plan. Med ett harmoniserat paketutlämningskoncept i Europa vill vi vässa vårt kunderbjudande ytterligare. Längre fram kommer vi att kunna presentera fler nyheter och konkreta kunderbjudanden, säger Jonas Lindell.

– Nu i början kommer det inte att vara någon större skillnad för våra kunder, vi fortsätter med samma service och kunderbjudande som vi har idag.  Över tid kommer vi att kunna lansera nyheter för våra kunder men det får vi återkomma till längre fram, säger Jonas Lindell.