Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt...

Årets LogiMAT startar med fokus på innovativa lösningar

LogiMAT- emblem med internationell logo. Bild: LogiMAT/Messe Stuttgart
LogiMAT- emblem med internationell logo. Bild: LogiMAT/Messe Stuttgart
Publicerad av
Markku Björkman - 07 mar 2016

Den 8-10 mars arrangeras en av Europas viktigaste logistikträffar i tyska Stuttgart. Det är LogiMAT, en internationell mässa för distribution, materialhantering och informationsflöde och i år ligger fokus på innovativa lösningar och viktiga förändringar.

Nästan 40 procent av affärsbesökarna, som kom 2015 till Stuttgart, kom med avsikt att investera. 20,8 procent av besökarna beställde direkt på mässan eller kom överens om ett fast åtagande med utställarna efter mässan.LogiMAT anses vara en “effektiv mässa för beslutsfattare.Drygt 89 procent av besökarna var nöjda eller mycket nöjda när det gällde att uppnå målet för mässbesöket.

Flera svenska företag deltar och presenterar allt mellan innovativa truck- och vagnlösningar för modern materialhantering och truckar i kombination med vagnar som förenklar och effektiviserar mängdorderplock för företagens kunder.Dessutom demonstreras taxilösningar, där olika typer av vagnar transporteras i tåg efter dragtruckar för en effektiv materialförsörjning i produktionen. Ett annat stort område på mässan är lagring av små varor och orderplockning. Det gäller speciellt utrymmessnåla lagrings automater med effektiv orderplockning.

En stor utställning som ska demonstrera vilka möjligheter det finns med innovativ nätverksbaserad internlogistik visas på Swisslogs monter. Utställningen förenar lättgodstekniker såsom CarryPick och AutoStore med nyutvecklade produkter och koncept från Swisslog. Bland annat visas en helautomatiserad plockstation och ett nytt skyttelsystem. Swisslog kommer att presentera sin lösning för modern lättgodshantering, Automated Item Pick (AIP). I denna helautomatiska plockstation samarbetar människor och robotar utan behov av skyddsavspärrning.

Huvudkomponenten i lösningen är KUKA:s mycket känsliga lättviktsrobot LBR iiwa. Den helautomatiska plockstationen kompletterar Swisslogs lösningar för lättgods, Autostore och CarryPick, med ökad plockeffektivitet och – prestanda som resultat.Industri- och logistiknyheter kommer att rapportera fortlöpande från mässan i Stuttgart.